Stævner og Holdkampe

Stævner

Alle ungdomsspillere kan komme til stævner – alder og niveau er ligegyldigt, der er nemlig  plads til alle. Stævner er en individuel aktivitet fra spiller til spiller, og man skal derfor selv sørge for at  tilmelde sig dem. Næsten hver måned vil der være en fælles klubtur hvor vi samler spillere og trænere og tager fælles afsted. Under årshjul 2023/2024 kan I finde hvilke stævner der i år bliver fælles klubture.

Vi anbefaler, at man tager til alle de stævner, man kan, da det både vil udvikle spillerens spil,  forståelse for reglerne, taktikken, og sidst men ikke mindst; man får et bedre fællesskab i  klubben/andre børn fra andre klubber.

Stævnetilmeldinger foregår på http://badmintonplayer.dk. Her skal man oprette en profil for spilleren, og man kan herefter tilmelde sig til diverse  stævner.

I løbet af sæson udarbejder klubben hver måned en oversigt over stævner den kommende periode (ca. 1 måned frem). Listen indeholder de stævner, som klubben kan anbefale på Fyn, samt større stævner som arrangeres af Badminton Danmark. På badmintonplayer.dk kan alle stævner i hele landet findes.

Som udgangspunkt vil ingen fra trænerteamet være til stede til de almindelige stævner på Fyn,  da de er individuelle. Dette skyldes bl.a. at alle trænere selv spiller badminton og derfor også har  en række kampe/turneringer, de selv skal deltage i.

Monrad-stævner er en anden type stævne end de ”normale” stævner og er for nye badmintonspillere. De henvender sig til spillere, der enten aldrig har prøvet kræfter med individuelle stævner eller som endnu ikke har opnået point til ungdoms-ranglisten.

Til Monrad-stævner spiller man små kampe til normal 21 point (kan dog variere fra stævne til stævne) og efter den første runde vil vindere møde vindere og tabere møde tabere. På denne måde opnår vi hurtigt en stor grad af jævnbyrdighed og dermed nogle gode og sjove kampe.

Udover vore egne Monrad-stævner arrangerer mange andre klubber på Fyn også Monrad-stævner. Datoer for dette vil løbende blive lagt ud på Facebook.

Monradstævner tilmeldes ikke gennem badmintonplayer, der udsendes information pr. mail  mht. tid, sted, tilmelding og betaling.

 

Holdkampe

Alle ungdomsspillere tilbydes at komme ud og spille holdkampe. Dette sker i faste hold eller hold af turnusordning med de andre spillere i klubben. Her møder  man andre klubber, hvor der dystes i X antal kampe hver gang. Det hold med flest vundne kampe  vinder holdkampen.

Holdturneringer er delt ind i rækker efter alder og niveau for at tilstræbe jævnbyrdighed med udfordringer og sjove kampe på spillerens niveau.

Til den enkelte holdkamp kan holdet består af 4-8 spillere. En spiller kan få op til 2 kampe pr. holdkamp alt efter antal spillere på holdet. En holdkamp mellem to klubber tager normalt omkring 1-1½ time og der spilles ofte 2 holdkampe samme dag. Holdkampene giver et fantastisk sammenhold, da man tager afsted samlet som hold og man vinder og tabet som hold .

Der udsendes i løbet af august spørgeskema vedrørende tilmelding til holdkamp, hvorefter spillerne fordeles på forskellige hold. Det er gratis at deltage i holdkampe.

Vi vil gerne opfordre alle spillere (både nye og gamle) og deres forældre til deltage i holdkampe.

 

Ranglistepoints og Individuelle turneringer

I badmintonverdenen har man en rangliste, hvor man kan blive registreret med de points, som man har ”optjent”. Disse points kan komme fra holdturneringer og individuelle turneringer. Der findes utrolig mange individuelle turneringer rundt om i landet. Turneringerne kan findes på http://badmintonplayer.dk.

Man starter i D-rækken, kommer videre til C, B, A, M (mester) og slutteligt E (eliterækken).

Rigtig meget af hyggen omkring disse turneringer handler om fællesskabet med kammeraterne og blandt forældrene. Har man ikke en makker, kan man tilmelde sig med x-makker, så får man tildelt en makker med ca. samme alder og niveau.