U17 Liga 2 tophold efter 3 kampe :-)

Inden sommerferien blev der holdt møder omkring hvordan man skulle løse problematikken med U17 holdet. En stor flok af stamspillerne på 1. holdet skulle på efterskole, ialt forsvandt  12 spillere der alle havde spillet Liga 1 (inkl. Lasse). Var der drenge nok tilbage til at stille et hold? Ville holdet have kvalitet nok til Liga 2? Kunne man lave et fornuftigt samarbejde med U16 osv.

Heldigvis lavede Bertel og Tommy en god aftale om at låne spillere på U16. Det er  ikke nødvendigvis de samme spiltyper Bertel og Tommy går efter, så et par af de drenge Tommy ikke brugte passede godt ind i Bertels system, hvor presfodbold prioriteres højt. Tommy er nok mest inspireret af Barcelonas tiki taka system med masser af hurtige pasninger, hvor Bertel mere er inspireret af et højt pres i stil med det Liverpool praktiserer.

Målmandsposten er dog det helt store problem. U16 har en fremragende målmand, men desværre er det hårdt for ham at spille flere gange om ugen, derudover er det svært at få koordineret kampene, så de ikke falder sammen.

 

Første kamp var mod Vejle. Bertel og Nancke havde fået sat et hold sammen med hjælp fra U16. Holdet havde ikke spillet sammen, udover i en intern træningskamp. Forsvaret var helt nyt. Kaa og Olsen havde ikke spillet i forsvaret før, så det var spændende at se hvordan kampen ville forløbe. Vejles bane havde taget skade af den tørre sommer, det hjalp ikke på banen, at et par store maskiner havde efterladt spor på tværs af banen. TPI startede lidt rodet. Spillet hang ikke rigtig sammen, men Serias var en evig trussel, mod de små tekniske spillere fra VB, så lange bolde op mod ham var farlige. Dette gjorde at VB måtte trække sig lidt tilbage på banen, da de ikke kunne følge Serias. På den måde fik TPI efterhånden plads til at spille foran VB´s forsvar.Bendtsen og Hougaard fra U16 viste også gode takter oppe foran, især Hougaard viste gode takter med speed, fight og et mål. Serias scorede 2 gange.

Kampen var meget lige, men takket være god fight vandt TPI 3-2

 

Anden kamp var mod Lyseng/AGF. Her dominerede TPI fra starten. Høyer scorede til 1-0, kort efter lagde han bolden på tværs til Tobias C, der sikkert scorede til 2-0. Herefter burde TPI have udspillet Lyseng, men istedet for at fortsætte det gode spil, begyndte mange at drible og sætte sig selv over holdet. Dette gav Lyseng lidt spil og pludselig stod det 2-1. Mert scorede derefter til 3-1 efter oplæg fra Bendtsen U16. Lyseng svarede igen til 3-2 inden TPI endelig lukkede kampen med en scoring fra Bendtsen med assist fra Mikkel. En kamp hvor der aldrig burde have været tvivl om resultatet, fik en lykkelig slutning.

 

Tredie kamp på en uge var hjemme imod Vinding SF. Denne gang spillede U16 og U17 på samme tid. Oliver målmand skulle stå for U16, så gode råd var dyre. Heldigvis sprang Lassen til som redningsmanden på målet. Vindinge var til at tale med. TPI startede lidt usikkert, men hurtigt blev nerverne rystet af. Efter et par gode angreb scorede Sanka til 1-0 efter assist fra Bendtsen. Mikkel skød herefter på stolpen, Enes fulgte op 2-0. Herefter ville Mikkel også på måltavlen 3-0 efter assist fra Hougaard. Olsen lukkede kampen med et flot løb til bagerste stolpe, hvor han headede et indlæg fra Høyer i mål. Nancke jublede på sidelinjen over at et indstuderet løb gav pote.

 

Den tvivl der inden sæsonen var omkring holdet, er gjort til skamme. Der er meget kvalitet i spillerne fra U16 og U17 drengene er alle vokset med opgaven. De spillere der ikke fik meget spilletid sidste sæson, har vist deres værd. Bertel og Nancke har formået at få spillerne til at forstå deres spilkoncept. De har også formået at finde de rigtige pladser til spillerne fra U16.De eneste bekymringer går nu på skader, koordinering af kampe mellem U16 og U17 samt især målmandsposten, hvor Oliver måske får svært ved at spille alle kampene.

Mange af U17 drengene er startet på gymnasiet og har ofte sent fri, dette kombineret med at det bliver mørkere for hver dag der går og afstanden til modstander holdene, betyder at det bliver svært at finde dage at spille kampe. Måske vil Lassen hjælpe i en weekend eller 2, så kampene kan afvikles!

 

TPI er tophold og umiddelbart bliver det svært at se, hvem der kan true den position inden ombrydningen. Stensballe fra Horsens er også ubesejret og ser på tabellen stærke ud. Alligevel vil jeg mene, at TPI bør kunne få fuld pointhøst. Mit bud er at VB slår Stenballe i weekenden og at vi slår dem i runden efter. Men bolden er rund og hvis TPI drengene spiller med samme arrogance som i Lyseng, kan vi let tabe!