Brian Madsen hædres med Albanipokalen

 

På TPI’s hovedgeneralforsamling blev Brian Madsen onsdag aften overrasket og hædret med Albanipokalen.

Albanipokalen uddeles til en person, som har udført et påskønnelsesværdigt arbejde for afdelingen. Det kan dreje sig om en leder eller en aktiv idrætsudøver, der har haft stor betydning for den enkelte afdeling og TPI generelt.

Brian Madsen: indledte sit foreningsliv som ungdomsspiller i TPI badminton i 1981 og holdt spillet ved lige og drømmen om førsteholdsbadminton intakt indtil seniorårene. Debuten som førsteholdsspiller blev en realitet!

Sideløbende med at eget karrieremål blev indfriet, og lysten til at blive bedre måske aftog, begyndte Brian at tage diverse trænerkurser og var i over en dekade ungdomstræner i klubben. Træningen var meget seriøs og ambitiøs, og Brian ønskede at alle skulle udleve deres badmintontalent. Resultatmæssigt betød det, at mange nåede op i den næstehøjeste ungdomsrække (mesterrækken), og enkelte nåede op i den bedste (eliterækken med bl.a Viktor Axelsen).

Brian stod for en meget personlig træningsstil, hvor hele hold blev inviteret hjem i privaten for at kunne pleje de sociale færdigheder på tværs af niveauer. Brians ungdomstrænermeritter er, at han har udklækket og skolet mange badmintontalenter, som i dag udgør stammen på klubbens nuværende førstehold, og som er opdraget i foreningstankegangen.

Senere konverterede Brian til seniortræner, hvor han i en årrække har skullet imødekomme og stimulere spændet mellem veteranspillere og ungseniorer, hvilket i høj grad er lykkedes. Mange af de spillere, som Brian havde som nybegyndere på ungdoms, er i dag seniorer og er med til at holde TPI-badminton kørende i bedste velgående. Og på den måde kan man tale om, at cirklen fuldendes, og sådan en foreningsindsats er sjælden efterhånden og fortjener livsvarig ros og erkendelse.