Interview med Tobias Arndal

I TPI har vi igennem årene haft flere spillere tilknyttet Superliga klubber – Det seneste skud på stammen er Tobias Arndal, som for ca. 14 dage siden skrev sin første professionelle kontrakt med Horsens. Siden da har han både debuteret i mod AGF og i dag satte han så sit første mål på kontoen efter Horsens sejr over Lyngby.
De tidligere Superliga spillere fra TPI er:
Leon Hansen, Keld Bordingaard, Jess Thorup, Ulrik Laursen, Jesper Lange & Jacob Schoop

Herunder giver Tobias et indblik i hans historie, tid i TPI samt “det nye liv” i Superligaen.

Navn: Tobias Arndal
Alder: 19 år
Nr: 19
Tidligere klubber: TPI og Oure Fodboldakademi
Født i: Tarup

Hvilken type fodboldspiller er du?
Jeg er en arbejdsom alsidig type. Jeg har efterhånden spillet mange forskellige positioner, men ellers en type, der har fin teknik, fysik samt en god fodboldforståelse.

Stort tillykke med din debut og første Superliga scoring!
Hvad tror du har været det vigtigste for, at det kunne ske?

Det vigtigste for, at man kan gå langt i fodbold tror jeg meget ligger i det mentale. Hvor villig er du til at arbejde hårdt osv. Nøgleordene er hårdt arbejde sammen med en tro på sig selv! Det synes jeg i mit tilfælde har spillet meget ind.


Hvordan har dit fodboldliv været indtil nu?

Mit fodboldliv har indtil nu været meget positivt, med få skadespauser. Jeg har spillet i TPI indtil jeg var 15 år, hvor jeg rykkede til Oure efterskole samt gymnasium, hvor jeg har spillet indtil slutningen af sidste sæson. Jeg har været utrolig glad for at spille fodbold, og synes egentlig selv jeg altid har haft et talent og en iver efter noget i et professionelt miljø.

Er der noget fra din tid i TPI som du tænker, har styrket din udvikling?
Når jeg tænker tilbage på min tid i TPI tænker jeg på en årgang med et utroligt sammenhold og gode venskaber, som stadig eksisterer den dag i dag, men det er svært at pege på en bestemt ting TPI har styrket min udvikling med. Alt det grundlæggende i fodbold har jeg lært i TPI og har haft nogle gode trænere i tiden derude, som hver især har hjulpet min udvikling.

Hvad husker du bedst fra din tid i TPI?
Fra min tid i TPI husker jeg tilbage på en familiær fodboldklub, som jeg har tilbragt mange timer i. Jeg tænker tilbage på nogle gode ungdomsår, med meget succes specielt i indendørs fodbold, og så selvfølgelig nogle helt outstanding drenge både på og omkring diverse hold jeg har spillet på.

Hvad synes du er vigtigst hos en fodboldspiller for, at man skal kunne nå Superliga-niveau?
Hvad der er vigtigst, hos en fodboldspiller, for at nå Superligaen er et svært spørgsmål. Man kan måske korte det ned til et spørgsmål, der lyder: Hvor langt er du villig til at gå? For der kommer mange udfordringer, men man skal kunne prioritere rigtigt for at nå et højt niveau. Sådan er det med alt. Det kræver fuld fokus og knaldhårdt arbejde. For mit vedkommende har jeg fra en meget tidlig alder, haft et mål om at spille fodbold på et højt niveau og har lige siden en ung alder næsten kun tænkt og bekymret mig om fodbolden.

Hvad er de største forandringer efter skiftet til Superligaen?
De største forandringer er helt sikkert tempoet. Både til træning, men bestemt også i kamp. Man skal bevare fokus hele tiden, og så går tingene bare hurtigere heroppe. Man skal vænne sig til at slippe bolden hurtigere, til at tænke hurtigere og give sig 100 procent i alle dueller i løbet af en kamp/træning. Selvfølgelig skal der også løbes flere meter og lungekapaciteten skal vænne sig til det høje tempo, men det kommer gradvist.

 

 

af Simon Ditter