Tilbage på sporet.

Efter nedturen i Brylle var det vigtigt at komme stærkt tilbage igen. Finde tilbage til, hvad der er forudsætning og følge, eller konsekvens for og af de ting, vi gør til kamp og træning. For mange gange tager man bare udgangspunkt i det flotte spil, La Bella Figura, som de siger i Støvlelandet og glemmer derved, at der er et fundament, som går forud for dette. I fodbold skal 11 spillere klikke på dagen, for at vi som hold kan ramme vort optimale niveau spillemæssigt. Er der blot et par enkelte elementer, der ikke er i sync med hinanden, eller ikke helt udfører opgaven individuelt og kollektivt, så kan vi ikke være den bedste udgave af os selv. Vi skal blive bedre til at ramme vort bedste hver gang. Det skal vi tage med og lære af kampen imod Højfyn. Taber vi en kamp, må kravet være, at vi bruger nederlaget fremadrettet til at lære af og rette vore fejl.

I det taktiske oplæg til Assens-kampen havde jeg derfor fokus på de ting, der kiksede imod Højfyn og rettede fokus på de ting, som vi altid kan kræve af hinanden til kamp og træning. Hvis vi på dagen rammer vort bedste, så er der ingen i rækken, der kan røre os og vi kan således opfylde klubbens målsætning om at være blandt de 5 bedste på Fyn. Pointen er, at vi ikke er stabile nok endnu. Vi er nået et stykke vej og vi har vist, at vi har et niveau, som kun få andre kan gøre os efter, men vi må også erkende, at vi svinger en del endnu.

Fra kamp til spil. Det er parolen. Og det lykkedes imod Assens. Vi erobrede kontrollen næsten fra starten af kampen. Vi havde Nicolai Broch tilbage og han er vigtig for den måde, vi gerne vil spille fodbold på. Jeg havde også peget på, at genpres og returløb var områder, vi skulle forbedre. Og det gjorde vi. Assens var meget sjældne gæster på vores banehalvdel og vi trykkede på fra start til slut(stort set) og målsætningen om at reducere modstanders tid på bold til få sekunder lykkedes også et langt stykke henad vejen. Chancerne kom som perler på en snor og atter har vi en udnyttelsesprocent, der har potentiale til noget bedre, men Daniel Helle(4) og Magnus Jensen(2) var i lørdagens kamp så tilpas skarpe og i så fint spillehumør, at vi kunne vinde mageligt – til trods for mange bortkastede muligheder, tilbud og hundredeprocentschancer.

Vort presspil fungerede bedre, omend vi måske stadig kan blive mere afklarede omkring opgaverne hver især i dette. Vi træner i at spille i små rum og det vil vi fortsætte med. Konsekvensen af et fungerende højt pres vil jo ofte være, at vi efter erobring spiller på alt fra maksimalt en halv bane til ofte en tredjedel og/eller en kvart. Det stiller store krav teknisk og relationelt og det vil i stigende grad blive et fokuspunkt fremadrettet. Der er nok at arbejde med, men det er nogle fantastiske drenge at træne med, så fortsættelsen ser spændende ud.

 

TPI – Assens: 6-0(3-0).

Kampens spiller – efter omvalg mellem Daniel Helle og Tore Mauritzen – blev Daniel Helle.