Nederlag i premieren burde have været en sejr.

Team Højfyn 4-0 TPI

Det hele startede ellers fremragende med størstedelen af spillet i vores favør, men grundet manglende skarphed foran mål og til tider fravær af pres på modstanderen foran eget mål endte kampen med 4-0 og et nederlag i første kamp.

Sidste sæson gjorde vi brug af en meget defensiv opstilling som gav enkelte gode resultater, men der var tydelig brug for hjælp i angrebet, hvor det ofte var nødvendigt med solopræstationer for at få den puttet i kassen. Derfor har vi nu valgt at afprøve en langt mere offensiv opstilling, hvor vi skifter opstilling alt efter hvem der har boldkontrollen. Dette betyder at vi ikke ofre hele forsvaret når vi ikke selv har bolden, men samtidig får skubbet holdet fremad og gjort spillet bredere når vi har kuglen. Denne tilgang betyder så også at løbearbejdet for visse positioner er blevet væsentligt større, men som resultat skulle det gerne også føre til flere afslutninger end sidste sæson.

Denne ændring gjorde en kæmpe forskel på vores offensiv i forhold til forrige sæson, da vi i perioder nærmest lavede en total belejring af Team Højfyns mål, dog var vi så uskarpe at selv 20+ muligheder for afslutninger ikke blev til en eneste basse, ikke engang ved 5+ muligheder i et enkelt angreb var det muligt for os at skubbe den over stregen.

Et af fokusområderne med vores opstillingsændring har selvfølgelig også været at der ikke skulle ofres noget defensivt, og derfor er der ikke sket de store ændringer her spillemæssigt. Dette førte til at vi i defensiven mange af de samme ting fra sidste sæson, altså at vi til tider lukker helt fint ned, således at modstanderne nærmest ikke kommer til chancer. Men samtidig ramte vi dog også perioder af uskarphed på denne banehalvdel. Denne uskarphed medførte manglende pres på en mulige afslutterer, ingen der går i bolden og får den tacklet ordentligt og sidst men ikke mindst fesne clearinger, hvilket satte os selv under yderligere pres, som desværre førte til scoringer for modstanderen.

Så, alt i alt var sæsonens 1. kamp resultatmæssigt noget møg, men dog ikke fuldstændig uden gode tegn. Det er disse takter vi skal bygge videre på til næste kamp, hvor vi gerne ser vores massive mængde chancer blive bedre udnyttet.

Vi ser frem til mandagens træning hvor vi lige skal have styr på at presse boldholderen samt hvordan man sparker bolden i nettet på et 8-mandsmål, så vi kan hente et bedre resultat der passer mere til vores spil allerede nu på onsdag mod Kerteminde.

Man of the Match:

Toki Skoralid.

Der var flere gode kandidater til titlen som Man of the Match, men i sidste ende stod den mellem Luther der stod stærkt i defensiven men samtidig bidrog med gode ting enkelte gange offensivt og Toki der var en central del af flere af vores lovende angreb, hvor han enkelte gange dryssede lidt tryllestøv ud af ærmet. Som Man of the Match er det ikke nok bare at spille godt, men man skal samtidig vise vilje og kampgejst, dette så vi fra mange spillere i dag, og det var fantastisk at se. Æren af denne titel kan dog kun tilfalde en enkelt spiller, og for denne kamp har vi udvalgt Toki fordi der blev kæmpet til allersidste fløjt, uanset størrelsen af spilleren i vejen og uanset om det krævede adskillige sprint over flere meter indenfor en kort tidsperiode.