Badminton er en sport hvor spilleren vil opleve både sejre og nederlag. Sådan er det for nye og erfarne badmintonspillere. Nogle børn håndtere uden problemer op- og nedture, mens andre har sværere ved det. Det er okay at ærgre sig efter et nederlag, men det er ikke i orden at slå ketsjeren i gulvet og råbe på banen. Det er en god ide at snakke med sit barn om dette, inden i skal til turnering. Klubben bruger også tid i træningen til at forklare, hvordan en spiller opfører sig på banen.
Som i flere andre idrætter findes der også uskrevne regler i badminton fx er det ”dårlige stil” at juble eller klappe, hvis modstanderen laver fejl. Har det været en lang og flot duel er det rigtig fint at klappe og sige ”Flot spillet” eller ”god duel”. Det er altid velset at heppe og sig ”godt kæmpe” eller ”kom igen”.
Reglerne siger, at det kun er spilleren som må snakke om afvikling af kampen evt. hjulpet af en tæller. Forældre/trænere må gå ind på banen og komme med gode råd mellem sættene hvilket gælder op til U13. Fra U15 må forældre/trænere også coache i pausen ved 11 point. Under kampen må man derfor ikke komme med taktiske tilråb fx ”spil mere kort”.
Før en kamp går man hen til modstanderen, giver et håndtryk og præsenterer sig. Når kampen går i gang, spiller man, så godt man kan. Det er ok at blive glad for et vundet point, og man må gerne juble rettet mod sig selv, men ikke hånende mod modstanderen. I badminton dømmer man selv på de linjer, som er på ens egen banehalvdel. Man skal dømme bolden, som man ser den, og er man i tvivl, skal modstanderen have pointet. Efter kampen går man hen til sin modstander, giver et håndtryk og siger tak for kampen.
Skader
Badmintonspillere skal konstant kunne bevæge sig i alle retninger, skiftevis accelerere og bremse kraftigt op. Vægtbelastningen er enorm med de mange spring og landinger, samt utallige stemskridt, hvilket i høj grad kan presse knæet.
Badminton er ikke en kontaktsport, hvilket betyder, at vi som spillere er skånet for diverse uforudsete hændelser som pludselige slag, skub og træk, som man fx ser i fodbold og håndbold.
Når badmintonspillere kommer til skade er det enten en akut skade eller en overbelastningsskade.
Alt efter hvilken skade man får, kan det tager kortere eller længere tid. Som spiller eller forældre er det altid en god ide at tage fat i trænerne, hvis en spiller begynder at mærke smerte i muskler, led eller sener.
Hvis man bliver skadet vil vi gerne opfordre til at man stadig at møder op til træning og deltage i sociale arrangementer. Derved bevarer man det social aspekt og gode forhold til sine kammerater.