Lyseng/AGF – TPI 2-0

Så blev de 2 sværeste kampe overstået. Desværre uden point til os. Først VB, hvor TPI drengene viste, at de havde rykket sig taktisk og spillemæssigt, og i dag var det Lyseng/AGF. Igen spillede drengene en god kamp, til trods for nederlaget. TPI havde god ære af kampen. Selvom Lyseng/AGF var det bedste hold, og det hold der skabte flest chancer, gav TPI drengene ikke op. Langt ind i kampen lurede en lille overraskelse, da Lyseng ikke var skarpe i deres afslutninger. Der skulle bare et enkelt mål til, før TPI kunne få reduceret. Lukas havde en god chance 5 min før tid, men hovedstødet gik lige forbi mål. Tobias Kaa havde en god chance i 1. halvleg og TPI havde flere gode angreb. Mange af dem fordi Daniel drev bolden frem fra egen forsvarszone. Desværre blev det Lyseng der lukkede kampen i sidste minut til 2-0.

Kampen i dag viste at TPI er på rette vej. Fodbold kan spilles på mange måder. VB praktiserer possession, med masser af pasninger og hurtigt småspil som det kan ses hos Barcelona. Det er flot at se på. TPI har ikke disse dyder, vi er ganske simpelt ikke dygtige nok til at spille hurtigt udenom modstanderne. Heldigvis er der mange andre måder at spille på. Sidste år praktiserede TPI drengene ”overfaldsfodbold” lidt som Liverpool – Bertel vil nok hellere sammenlignes med et italiensk hold, men selvom Juventus spiller 3-5-2, er det ikke med samme pres 🙂 Vi lagde et højt pres og stressede modstanderne til at lave fejl. Når de fejlede, tog vi bolden og afsluttede hurtigt. Det fungerede i mesterrækken og i Liga 2. I Liga 1 er modstanderne for dygtige og kan ofte spille over dette pres. Det var konklusionen efter 1. halvdel af sæsonen. Derfor måtte Bertel og Emil lægge taktikken om. De kunne have valgt at spille ”Norsk” med 11 mand bag bolden, men det kan ingen være tjent med, ikke engang de mest hardcore Manchester United fans kan være tilfredse, når de ser Mourinho ødelægge endnu en fodboldkamp ved at parkere bussen også selvom de indimellem vinder over hold, der har næsten samme budget som dem selv! Derfor holdt Emil og Bertel fast i presspillet, men i stedet for at spille 3-3-4 (3-5-2 med wingbacks langt fremme) og 2 stk. 8´ere på midtbanen, lavede de systemet om til en mere traditionel 3-5-2 med 2 stk. 6´ere på midtbanen. Nu møder drengene modstanderholdet længere tilbage på banen. Dette giver plads til hurtige omstillinger, noget vi har spillerne til. Lukas, Serias, Nikolaj Broch og Daniel har alle en fantastisk speed og er i stand til at overløbe de fleste modstandere. Det direkte spil giver os ofte mange gode chancer, noget jeg ofte savner, når jeg en sjælden gang ser OB på stadion. OB spiller efter min mening for meget bagud. Det gør at modstanderne aldrig bliver overraskede og altid når at organisere sig. Det gør det svært at komme igennem deres forsvar og frem til chancer. Indimellem kunne jeg ønske at OB´s superligahold ville lære lidt at Emil og Bertel 🙂 Håber de finder en træner der vil spille lidt mere direkte, men Bertel du bliver hos os 🙂

Der er 3 kampe tilbage, og selvom TPI ikke er favorit i nogen af dem, tror jeg at vi har gode chancer for at overraske alle 3 hold. Horsens er næste opgave.

Håber drengene bliver friske, Mikkel og Kyv så slidte ud, Jonathan vred igen rundt på foden og flere trænger nok til at lave lidt udstrækning efter kampen mod Lyseng/AGF.

Hvis jeg skal sætte procenter på udfaldet i de 3 sidste kampe, vil det være:

Horsens – TPI: 35% på Horsens sejr – 40% på uafgjort -25% på TPI sejr

TPI – TRIF: 25% på TPI sejr – 40% på uafgjort – 35% på TRIF sejr

Haderslev – TPI: 30% på Haderslev sejr – 40% på uafgjort -30% på TPI sejr

KOM SÅ TPI 🙂