TPI – Horsens 1-3

Efter en træningskamp mod U15 hvor holdet øvede det defensive spil, var der kommet lidt mere styr på den defensive del af spillet. 2 personlige fejl bragte Horsens foran. Vi kan glæde os over at træværket hjalp os i flere situationer. Alligevel var vi tæt på at komme tilbage i kampen i 2. halvleg, Tobias og Machenhauer, viste stor spilforståelse og efter et par optræk til at kombinere sig igennem, lykkedes det Tobias at sætte Machenhauer op til scoring. I denne periode dominerede vi kampen, trods en mand i undertal. Desværre fik Horsens det næste mål og lukkede kampen.

Vi er tydeligvis i en række, hvor de hold vi møder er førstevælgere ift. spillere i den nære del af regionen. Det er ikke hold der afgiver mange spillere til andre klubber, uden at hente en fuldgod erstatning. Det er spillere, der er dygtige til at kombinere, hurtige i spilopfattelsen og teknisk gode. Dette betyder at de hurtigt finder modtræk til vores prespil.

TPI´s spidskompetence er presspillet, især personificeret ved Lukas. Vi skal turde presse, men vi skal også turde spille mere henholdende i perioder, især når de andre overspiller vores pres gang på gang. Vi skal variere hvornår vi gør hvad. Vi skal  være påpasselige med bare at blæse frem. Pres spillet fungerer når modstanderne ikke får tid til at tæmme bolden og se op, når de det, er det bedre at afvente, ellers bliver vi for let overspillet. Det er en svær balance, men indimellem presser drengen blindt uden at der er chance for at nå frem til boldholderen. Det skal vi undgå, især i egen forsvarszone! Næste step må være “det kloge pres”.

Denne sæson er en svær sæson, men også en sæson hvor vi får mulighed for at måle os med mange af de dygtigste spillere i jylland. Vi bliver presset, men får også mulighed for at udvikle os. Det er under pres man viser sit værd. Jeg tror I bliver bedre fodboldspillere af at blive udfordret. Næste gang gælder det TRIF, der er kommet godt igang med sæsonen. Det er en af de kampe, hvor vi har en chance for point.